Tips og gode råd

På denne side holder vi dig opdateret med nyttig viden fra vores leverandører og samarbejdspartnere, som kan komme dig til gode.

Følg løbende med på siden og se offentliggørelsen af nye tips og gode råd på vores Facebook side

 

 

 

 

 


 
Sådan rengør du fastbrændt mad i gryder og pander
 

Er du kommet til at skrue op for din kogeplade i stedet for at slukke den? Er risengrøden brændt på, eller er pastaen kogt over?

Med vores gode råd er der hjælp at hente.

Vær opmærksom på hvilket materiale dit brændte kogegrej er lavet af, så du sikrer dig, at din gryde eller pande kan tåle behandlingen. Nogle materialer kan ikke tåle sæbe, og ved teflonbelagt kogegrej skal man være varsom med hårde børster og skuresvampe.

Forsøg i første omgang med opvasketabs eller opvaskepulver

Hæld vand i gryden, så de fastbrændte madrester er dækket. Put en opvasketabs i bunden, eller evt. opvaskepulver. Sæt gryden over at koge og lad vand og tabs koge i yderligere 5 minutter. Madresterne vil begynde at løsne sig. Det kan være nødvendigt at løsne de sidste madrester med en opvaskebørste eller skuresvamp.

Vil det ikke løsne sig?

Kan du blande natron op i varmt vand, og lade din pande eller gryde stå i blød natten over. Alternativt kan du bruge eddike eller vaskepulver i stedet for natron. Har du en kobbergryde, bør du bruge groft salt fremfor natron. Det fastbrændte burde have løsnet sig dagen efter og kunne fjernes med en opvaskebørste.

Skulle du mod forventning stadig have problemer, kan du bruge brun sæbe eller skurecreme. Smør kogegrejet ind i brun sæbe eller skurecreme og lad stå i min 6-8 timer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan undgår og forebygger du rustpletter


Kommer der rustpletter på selv dit rustfrie bestik i opvaskemaskinen, kunne det tyde på, at der er flyverust i din opvaskemaskine. Rustpletterne opstår oftest, hvis du vasker eksempelvis jern eller andre ting, som ikke er egnet til opvaskemaskinen.

Hyppige kilder til flyverust - dette må ikke vaskes i opvaskemaskine:
• Køkkenredskaber i jern
• Dørslag
• Ostehøvl
• Hvidløgspresser
• Æggedeler
• Og ting, som allerede er angrebet af rustpletter

Hvis dine rustfrie køkkenredskaber er udsat for salt, mælkesyre, frugtsyre eller eddikesyre gennem længere tid, kan den rustfrie overflade tage skade/blive ætset og rust kan brede sig i din opvaskemaskine. Trådkurve til bestik i ældre opvaskemaskiner kan også give flyverust, hvis der er gået hul i overfladen. Nye maskiner har heldigvis plastikkurve til bestik. Du kan dog behandle de angrebne steder på kurvene med to-komponent epoxylim eller flydende emalje.

Når skaden er sket:
Kan du vaske din opvaskemaskine med citronsyre. Det fjerner eventuelt flyverust. Følg instruktionen på pakken eller brug en teskefuld, hvis ikke andet er er oplyst. Maskinen skal være helt tom, når du vasker med syren – kurve skal være fjernet.

 

 

 

 

 

 
 
Sikker beskyttelse af dine kort
 

De nye kontaktløse dankort er nemme at misbruge!
Alt man skal gøre er at installere en app. Så har du dit dankort i en pung i tasken eller lommen, skal tyven blot åbne appen på sin telefon og holde den tæt til lommen eller tasken i et kort sekund.
Herefter vil tyven få vist dit kortnummer og kortets udløbsdato på telefonens skærm, og uden du har lagt mærke til det, kan oplysningerne bruges til handel på nettet.
Ved hjælp af de nye RFID sikrede kortbeskyttere kan man undgå misbrug af sit nye kontaktløse dankort. Kortbeskytteren sikrer, at dit dankort ikke kan scannes af en tilfældig forbi-passerende, da radiobølgerne bliver stoppet af kortholderen. Det giver nem og sikker opbevaring af dit kort, så dine private informationer ikke pludseligt ender i de forkerte hænder

Vi kalder det sikker markedsføring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du brug for råd om glaspest, så læs med her

Glaspest er et mysterium for både detailhandlen og glasleverandører. Det kan ramme dyre såvel som billige glas, også selvom de er testet til at kunne klare opvaskemaskine. Glaspest dannes oftest som følge af opvask i opvaskemaskine, da de udsættes for en basisk påvirkning fra sæben. Sæben kan være skrap og den lange eksponeringstid betyder, at glasmassen kan krystallisere. Glaspest smitter ikke fra glas til glas.

Holmegaard, som er en af vores mange leverandører, har produceret glas af høj kvalitet siden 1825 og giver i dette link et råd med på vejen. Her kan du læse hvordan du undgår at få mælkehvide glas, også kaldet "glaspest", men også et råd til, hvordan man kan forsøge at fjerne det mælkehvide skær i glassene.